Training in samenwerking met Atletiek Oirschot

De goed bezochte training op de Oirschotse heide Zuid, 6 april jongstleden, werd door de organisatie ruimschoots op het terras nabesproken. De samenwerking tussen de atletiek vereniging Oirschot en de KOVZ was, met ruim 50 deelnemers en een vlaams paard  met amazone,  een grandioos succes.

Kosten nog moeite werden gespaard om de gewiekste memorisatie tocht tot een goed einde te brengen. Er gingen in de door defensie aangelegde loopgraven de geruchten rond dat de voorzitter zelfs een naamswijziging naar KOZV overwoog: Klompen Oriëntatie Zwem vereniging. Daar hij de enige was die echt volledig kopje onder was gegaan, waren de overige leden tevreden met naamsbehoud.

Ook nieuwelingen, baanlopers, lang niet geziene voormalige ex-leden gingen gretig aan de slag met kaart en kompas. De nieuwigheid leide bij een enkeling naar een directe sprint naar het cafe zuidelijk van het CC. Nadat was uitgevonden dat het róóde streepje Noord was kon ook voor hen het echte avontuur beginnen.

Toen druppelsgewijs de deelnemers binnen kwamen, in de volle gretigheid of de door hen gelopen tocht door het SI gelogde systeem een OK en mooie tijd opleverde, begon de eerste uitdaging voor de organisatie. Een platte batterij van de laptop maakte de 6 uur paaltjes steken van Peter en Roland die ochtend bijna tot verspilde tijd. Met het nodig kunst en fietswerk werd er een oplossing voor het stroom probleem gevonden.

Na het inhalen van de posten begon de tweede uitdaging. Er miste 3 SI vinger dingen, en de post inhalers waren geen oranje shirtjes of blauwe jasjes meer tegen gekomen in het veld. Het decentraal uitgeprinte Excel bestand van deelnemers, wat overigens super avg proof is maar dat terzijde, de laatste beetjes stroom in de laptop accu om de SI met ontbrekende stickers toch te kunnen identificeren. Het zouden allemaal elementen zijn waar je een page turner thriller mee kunt schrijven… “Er staan ook nog twee fietsen met een degelijk Axa slot aan dit hekwerk” zei Roland tegen Peter. Bij wie langzaam de adrenaline van een aanstaande search en rescue operatie toe nam…

Alvorens de reddingsoperatie goed en wel op gang was gekomen werden de twee atletiek bestuurders, die in de buiten categorie, 50+, een eervolle eerste plek hebben gescoord, op het fietspad naar Oirschot tegemoet gereden. Met een warm onthaal bij het CC en een koud pintje en cooolaatje op het terras werd – “vlak voor er weer aan 120 per uur op de Hollandse autostrade naar huis gereden mocht worden” de dag afgesloten.

En de 3e SI… Meer sterke verhalen op de volgende training op de dorpskaart van Middelbeers!