Over onze club

De KOVZ (voluit: Klompen Oriëntatie Vereniging Zuid) is een van de Nederlandse verenigingen voor de oriëntatieloop. De KOVZ is als vereniging actief in Noord-Brabant, met een enkele activiteit in Zeeland en Limburg. De meeste activiteiten vinden plaats in de regio Eindhoven, met een groot aanbod van trainingen en wedstrijden. Naast regionale wedstrijden verzorgt de KOVZ als vereniging enkele keren per jaar ook wedstrijden nationaal niveau. Als zustervereninging van Orienteering Vlaanderen staan enkele wedstrijden ook op de (Vlaams-)Belgische oriëntatiekalender. Deze wedstrijden brengen het nodige werk met zich mee en wordt door vrijwillige clubleden mogelijk gemaakt. Samen met de andere Nederlandse en Vlaamse oriëntatieverenigingen is het daardoor mogelijk een jaarlijks wedstrijdprogramma in beide landen neer te zetten.

Het gaat niet alleen om de sportieve activiteit bij de KOVZ, maar net zo goed om de gezellige activiteit. Een training of wedstrijd loop je individueel, maar na de loop is er de mogelijkheid om wat te drinken en te eten en kun je nakaarten met clubgenoten: iedereen gaat op zijn of haar gelopen route de keuzes en opties met elkaar vergelijken. Een prima manier om je oriëntatievaardigheden te verbeteren en andere mensen te leren kennen. Naast de trainingen en regionale wedstrijden zijn er ook NK-wedstrijden waarbij elke club met lopers komt meedoen en is er het NK-estafette, waarbij per vereniging groepjes worden samengesteld om samen één resultaat neer te zetten. Altijd leuk om mee te doen, ook al loop je voornamelijk voor de gezelligheid.

Indien er interesse is ontstaan in het oriëntatielopen of indien er de behoefte is aan meer informatie, aarzel dan niet om contact op te nemen via de contactpagina. Met de trainingen kunnen we een goed beeld van het oriëntatielopen geven, dit kan je eventueel (later) nog aanvullen met wedstrijden. En oriëntatieloop kan heel competetief zijn, maar als je hier geen behoefte aan hebt of dit om een andere reden niet ziet zitten, dan is dit geen probleem en ben je altijd van harte welkom.