Orohydro op de Oostappense heide

Een weekend zonder oriëntatiewedstrijd, dat gaat ‘m niet worden, dacht iemand bij KOVZ half februari, toen de Nederlandse en Vlaamse OL-kalender naast elkaar werden gelegd op de datum 26 februari. Dus de handen in elkaar geslagen en de koppen bij elkaar gestoken. Gaat het lukken om binnen 12 dagen een wedstrijd uit de grond te stampen? Geschikte kaart gezocht – Oostappense Heide. De broertjes Bleyens de hei op en het café in gestuurd. Banen gelegd. Lintjes gehangen en gecontroleerd. Café geregeld (ons Jantje!). Helpers geronseld. Vier omlopen gelegd: in IOF en (dezelfde) in oro-hydro. Het feest kon beginnen.

Eindelijk brak zondag 26 februari aan: de broertjes Bleyens waren al om 06.30 uur onderweg om alles in orde te brengen voor de wedstrijd. Als dank kregen ze een stralende zonsopgang te zien! Plus de complimenten en lovende/dankende woorden van 145 lopers. Want het was weer picobello. De kaart enigszins gedateerd, de oro-hydro natuurlijk nog geheel up to date. Soms was het zelfs beter om gewoon een stukje ‘oro’ te gaan lopen. De baanlegging was leuk en bepaald niet makkelijk, de posten stonden op de juiste plaats, de variant oro-hydro werd zeer gewaardeerd, de café-zaal was gezellig en vooral warm.

Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt, de broertjes Bleyens, de helpers, café Ons Jantje. En vooral dank aan de 145 lopers!

— Monica

1 Response