KOVZ organiseert de 40e Klompen-OL op 6 november 2022

Het was na een OL-wedstrijd van Jacob Haklander, ergens in 1981 in Harderwijk, dat drie voorvaders van KOVZ dachten ‘wat hij kan, kunnen wij ook’.

Het waren Ger Heeskens, Ad Verhagen en Aaldrik Jansen die de handen ineen sloegen en een wedstrijd organiseerden op de kaart van de Sonse en Bestse Bossen. De kaart werd bij Defensie geritseld, het waren een aantal misdrukken die Ger meekreeg. Er werden 4 routes gelegd: 10, 8, 6 en 5 km, en er kwamen meer dan 140 deelnemers op af! De wedstrijd kreeg de naam ‘Klompen OL’ mee, want we zaten nu eenmaal in de streek van de klompenmakers. Het prijzenpakket? Laat ons raden: klompjes!

In de jaren die volgden groeide de Klompen OL uit tot een gekend en bekend fenomeen, met hulp van o.a. José, Hans, Frans, Defensie en vooral niet te vergeten Zus en Geer. Wat ooit begon als een initiatief van 3 hardwerkende OL-fanaten, met de caravan van Ger als bar en CC, is nu een serieuze OL-confrontatie geworden met goede kaarten, elektronische tijdswaarneming, goede baanlegging en vooral: gezelligheid.

Op zondag 6 november zetten we de deuren open voor de 40e editie, Op de Oostelbeerse Heide. Nu met een heus CC, met een echte bar, en met een keuze uit 9 routes, waaronder speciaal voor de 40e editie een scoreloop. Kom, doe mee, en bewonder de coryfeeën die in 1981 al meededen en nu nog steeds het kompas pakken. En vooral: geniet!